10 Mart 2010 Çarşamba

MÜZİK: Ghetto'da caz





Caz müziğin yaşayan efsanelerinden Archie Shepp, kariyerinde John Coltrane ve Sun-Ra gibi kilometre taşlarıyla aynı sahneyi paylaşma şerefine erişmiş ve caz müziğin önemli düşünürleri arasında yer almış bir usta. 50 seneye yaklaşan kariyerine 40’dan fazla albüm, şiir kitapları ve tiyatro oyunları sığdıran Shipp, müzik otoritelerince ‘’Yaşayan Caz Tanrısı’’ yakıştırmasına layık görülüyor ve ozan kimliğine apayrı bir kıymet veren müridleri onun sahnede saksofonuyla şiir okuduğuna inanıyor.

GHETTO sahnesinde kanlı canlı olarak ruhunuzu çalmaya gelecek bu caz efsanesi için ajandanıza 26 Mart Cuma’ya kocaman bir daire çizin. Uzun süre hafızalardan silinmeyecek bu önemli resitalde yerinizi almanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Archie Shepp: saksafon, vokal
Tom McClung: piyano
Steve Mc Craven: davul
Wayne Dockery: kontrbas

www.archieshepp.net/

*Warm-up by Murat Beşer

Cazın yaşayan efsanesi Archie Shepp’ten sonra funk müziğin yaşayan efsanesi Fred Wesley de GHETTO sahnesinde yerine alacak. 70’li yıllarda James Brown’ın elinden tutmasıyla yakaladığı şansı iyi değerlendiren Georgia’lı trombonist Fred Wesley, funk müziğin geldiği noktanın en önde gelen mimarlarından biri. Dünyanın en iyi trombonisti sıfatına ulaşırken yaşadığı tecrübeleri genç müzisyenlerden oluşan The New JB’s grubuna aktaran Fred Wesley, özellikle ‘’The House Party’’ ve ‘’Bop to the Boogie’’ gibi hitlerle tam bir funk markası haline geldi. James Brown’ın bir çok albümünde enstrumantasyonun altına da imza atan usta trombonist, 2002’de ‘’Hit Me, Fred : Recollections of a Sideman’’ isimli otobiyografisini yayınladı. Funk müzik kültürünün en önemli parçalarından olan ve funk müzik dendiğinde adı James Brown’dan sonra akla gelen ilk isim olan Fred Wesley’nin 23 Nisan Cuma gecesi GHETTO’da gerçekleşecek ve eğlencenin üst seviyede olduğu sahne performansını sakın kaçırmayın!

http://www.funkyfredwesley.com/

http://www.myspace.com/fredwesley


*warm-up by Hakan Henry
*visuals by x-static

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder