11 Şubat 2010 Perşembe

YOLDA BİR MELANKOLİK: Jay Jay Johanson

jay jay johanson - humiliation

jay-jay johanson - it hurts me so

İsveç’li besteci ve şarkıcı Jay Jay Johanson, 11 Ekim 1969’da dünyaya geldi. Beste çalışmalarına çocukluk yıllarında başlayan Jay Jay’in ilk albümü 1996 yılında yayınladığı “Whiskey” oldu. Stockholm’de Break My Heart stüdyolarında kaydettiği albümüyle listelerde kısa sürede büyük başarı elde eden sanatçı, özellikle şarkılarındaki melankolik hava, şiirsel sözler ve kendine has vokaliyle farklı bir tat ihtiva eden Jay-Jay Johanson kendisine çağdaşı olan müzisyenler arasında farklı bir yer edindi. 1998 yılında yayınladığı ikinci albümü “Tattoo” ile başarılı çıkışını sürdüren sanatçı, ilk albümünde yarattığı etkiyi devam ettirdi. 2000 yılında piyasaya sürdüğü üçüncü albümü “Poison” la ise içeriği ve şiirselliği daha da zenginleşmiş besteleriyle dinleyicilerinin karşısına çıktı. Bu albümle beraber ünü tüm Avrupa’ya yayılan sanatçı listelerde 4 numaraya kadar çıkmayı başardı.”The Cocteau Twins”in kurucusu ve gitaristi Robin Guthrie ile birlikte gerçekleştirdiği “Poison” albümünün ardından, aynı yıl Fransız yönetmen Ilan Cohen’in “La Confusion Des Genres” filminin soundtrack albümünü hazırladı.


Deneysel elektronik müziğin önemli isimlerinden Funkstörung ile birlikte hazırladığı “Antenna” albümü 2002 yılında yayınlandı. Diğer albümlerinden farklı olarak, daha fazla elektronik altyapı kullandığı bu albümünde, özellikle “On The Radio” şarkısı büyük beğeni topladı. Ardından 2004 yılında ilk toplama albümü “Prologue” geldi ve bu toplama albüm Jay-Jay’in “Antenna” ile başarılı bir giriş yaptığı Amerikan müzik piyasasında daha da fazla tanınmasını sağladı.



Fransız prodüktör Jean-Pierre Ensuque ile birlikte çalıştığı 2005 yılı albümü “Rush” ın ardından, 2007’de ilk üç albümünde birlikte çalıştığı müzisyenlerle tekrar biraraya gelerek “The Long Term Physical Effects Are Not Yet Known” albümünü kaydetti. Albüm piyasaya çıktıktan sonra da ilk durağı Çin olan ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 30 şehri kapsayan büyük bir turne gerçekleştirdi.

So Tell The Girls That I’m Back In Town’, ‘Milan Madrid Chicago Paris’, ‘Even In The Darkest Hour’ ‘She's Mine But I'm Not Hers’, ‘She Doesn’t Live Here Anymore’ ve ‘Rocks In Pockets’ hit’lerinin yaraticisi Jay-Jay Johanson, gerçekleştirdiği bu turnenin ardından evindeki stüdyosuna kapanarak son albümü üzerinde çalışmaya başladı. Kayıtlarını ilk albümünü kaydettiği Break My Heart stüdyolarında tamamladığı albümü “Self Portrait” 2009 Nisan ayında yayınladı.


http://www.kimgelsin.com/sanatcilar/jay-jay-johanson http://goodmusicbox.blogspot.com/2009/04/jay-jay-johanson-diskografi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder