20 Ocak 2010 Çarşamba

YOL'A ÇIKMADAN İYİ BİR KAHVALTI: Yumurta,Süt,Bal

Yönetmen Semih Kaplanoğlu şöyle anlatıyor üçlemesini:

"Üçünün kahramanı aynı. Her filmde bu karakterin farklı bir dönemini görüyoruz. Çocukluk, gençlik, orta yaş öyküsü üç hikayeyi ayakta tutan bağ. Kabaca baş karakter ve annesiyle arasındaki ilişkinin farklı evreleri diyebiliriz. Yumurta’da ölü bir anne var. Süt’te anneden ayrılış var. Bal’da hayatı ve yeryüzünü tanımak isteyen altı yaşında bir çocuğun, babasının kaybıyla beraber annesiyle bir sırrı paylaşması, bu sırra birlikte göğüs germesinin hikayesi var.

Kısaca bu çocuğun büyümeye çalışmasının öyküsü bu. Ama bunu farklı dönemlerde birbirini tamamlayan bir üçleme olarak düşünmedim. Hepsi birbirinden bağımsız olarak varolabilen ve hepsi de günümüzde geçen hikayeler bunlar."


Yumurta - Yumurta Tür : Dram
Gösterim Tarihi :
9 Kasım 2007
Yönetmen : Semih Kaplanoğlu
Senaryo :
Semih Kaplanoğlu
Görüntü Yönetmeni : Özgür Eken
Yapım : 2007, Türkiye

Oyuncular

Nejat İşler (Yusuf) , Saadet Işıl Aksoy (Ayla) , Ufuk Bayraktar (Haluk) , Tülin Özen (Sahaftaki KAdın) , Gülçin Santırcıoğlu (Gül) , Kaan Karabacak (Çapacı Çocuk)
Şehir hayatı ile doğup büyüdüğü kasaba arasında sıkışıp kalmış bir karakter, Yusuf... On beş yıl evvel terkedip İstanbul'a geldiği kasabadan, sadece fiziksel olarak değil manen de uzaklaşmış olan Yusuf, İstanbul'da kendisine sıfırdan bir yaşam kurmak istemiştir.

Şiire gönül vermiş bir yazar olarak Bal ismindeki ilk şiir kitabının küçük bir çevre dışında kimse tarafından dikkat çekmemiş olması, bütün hayallerini ve beklentilerini baltalamıştır. Artık bir parçası olduğu sahaf dükkanı da batma noktasına gelince İstanbul'daki yaşamın da başına yıkılmak üzere olduğunu kabul etme noktasına gelir. Tam bu dönemde annesinin ölüm haberi ile unutmak istediği kasabaya yeniden dönmek zorunda kalacaktır. Ama bu sefer, kasabada onu farklı süprizler de beklemektedir.


Süt - Süt Tür : Dram
Gösterim Tarihi :
2 Ocak 2009
Yönetmen : Semih Kaplanoğlu
Senaryo :
Orçun Köksal , Semih Kaplanoğlu
Yapım : 2008, Türkiye / Fransa / Almanya

Oyuncular

Melih Selçuk , Başak Köklükaya
Liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavını kazanamayan Yusuf'un büyük bir tutku ile yazdığı şiirler, adını sanını kimsenin duymadığı bazı edebiyat dergilerinde yayınlanmaktadır. Ama ne şiirin ne de değeri günden güne düsen sütün Yusuf’a ve annesi Zehra’ya bir katkısı vardır.

Yusuf, Zehra'nın kasabadaki istasyon şefi ile yasadığı gizli ilişkiyi keşfedince ne yapacağını şaşırır. Gelecek kaygısı, yaşanan hızlı değişim ve gençlikten yetişkinliğe adım atmanın acılarıyla baş etmenin yolunu bulabilecek midir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder